Hosté M. Heisera zdůrazňují: Ne vyhánět démony, ale pomoci jim pochopit úkol lidstva: nahradit mocnosti, což je aplikace divine council.

https://nakedbiblepodcast.com/podcast/naked-bible-68-interview-with-fern-and-audrey/

... a navazující díly

Zdroj a další informace

DID Dictionary

Duvala říkají: Co nelze uzdravit, je třeba vyhnat démona, co ani to, tak bývá problém v disociaci (vyvolat osobu a Bůh může jednat, často velmi jednoduše: např. malé holčičce něco vysvětlit).

Satanův trůn v církvi.

Video: Matka ji prodala pedofilům: Znásilnily mě stovky mužů, hlavou sítě byl ministr Belgie (DVTV) – Související téma: pedofilie jako nástroj pro kompromitaci (a zasvěcení se zlému).

V kultuře

Glum měl podle článku 1 Schizoid personality disorder, protože při disociativní poruše si osoby spolu nepovídají. Mně to však tak nepřijde, protože Glum nebyl emocionálně chladný.

Do toho Jednoho prstenu přešlo mnoho Sauronovy síly a vůle, protože moc elfských prstenů byla velmi velká a to, co by jim vládlo, je muselo překonávat silou; Sauron jej vyrobil v Ohnivé hoře v Zemi stínu.

J. R. R. Tolkien: Silmarillion
~ Harry Potter – viteál

Skřeti vznikli z Elfů mučením.

Klíčová slova: SRA, DID (Dissociative identity disorder)

Poznámky

  1. BASHIR, Nadia, Nadia AHMED, Anushka SINGH, Yen Zhi TANG, Maria YOUNG, Amina ABBA a Elizabeth L SAMPSON, 2004. A precious case from Middle Earth. BMJ : British Medical Journal. 329(7480), 1435–1436. ISSN 0959-8138. DOI: 10.1136/bmj.329.7480.1435